Koirat

Takkutukan Teräsmies "Veikko"

Mudi, uros
Syntynyt 25.11.2007
KoiraNet
Isä: FI TVA FI MVA SE MVA Madraz-Bunda Azazello
Emä: Sigerdrivas Ajandek Cixi
Harrastus: HK3 FH1 JK1 BH AD
Suomen Pelastuskoiraliiton hakuloppukokeet ja raunioloppukoe, haun taidontarkistuskokeita. Toiminut hälytysryhmässä pelastuskoirana vuosina 2011 - 2013.
Tokossa Veikko kilpailee voittaja-luokassa.
Luonnetesti: +127 laukausvarma
Näyttelyt: FI MVA V-10 3xCACIB
Terveys: Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet, koko selkä terve (Ventelä 2/2009)
Ei mitään allergista oireilua, iho- ta turkkiongelmia.


Veikko on geenitestattu D-lokuksen suhteen, eikä se kanna sinistä väriä. Veikko ei siis voi saada sinisiä/tuhkanharmaita pentuja edes sinisen parituskumppanin kanssa. Sinisellä mudilla on riski sairastua sinisen koiran syndroomaan.


Luonteeltaan Veikko on hyvin reipas, iloinen ja rempseä mudipoika. Se on taistelutahtoinen ja saalisviettinen, ja nauttii suuresti ohjaajan kanssa yhdessä tekemisestä. Veikon kanssa on treenattu pennusta asti tavoitteellisesti hakua, jälkeä ja tottelevaisuutta, aluksi sekä pelastuskoirapuolella että palveluskoirakokeisiin tähdäten, nykyään pelkästään kisamielessä palveluskoirapuolella. Omat haasteensa Veikon luonteeseen tuovat suuri terävyys ja puolustushalu, mutta onneksi Veikko kuitenkin on avoin ja ystävällinen vieraitakin ihmisiä kohtaan, ja se on perusrohkea sekä hyvähermoinen koira. Veikko on toiminut pelastuskoirana hälytysryhmässä ja ollut mukana lukuisissa tosietsinnöissä. Lisäksi se on kisannut pk-haussa voittajaluokassa, ja erikoisjäljeltä olisi vielä tavoitteena saada koulutustunnus FH2. Veikko on aina valmis tekemään, ja sen kanssa on mukavaa treenata ja kisata. Arkielämässä Veikko helppo ja mukava seuralainen.Takkutukan Vinka "Vinka"

Mudi, narttu
Syntynyt 4.3.2012
KoiraNet
Isä: FI PVA Takkutukan Mustaa kultaa
Emä: Bestmudi Dió
Harrastus: FH2 HK1 TK1 BH AD
Luonnetesti: +142 laukausvarma
MH-luonnekuvaus suoritettu
Näyttelyt: EH
Terveys: Lonkat C/C, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet, koko selkä terve (Ventelä 4/2013)
Ei mitään allergista oireilua, iho- ta turkkiongelmia.

Vinka on geenitestattu D-lokuksen suhteen, eikä se kanna sinistä väriä. Vinka ei siis voi saada sinisiä/tuhkanharmaita pentuja edes sinisen parituskumppanin kanssa. Sinisellä mudilla on riski sairastua sinisen koiran syndroomaan.


Vinka on hyvin sisukas, taistelutahtoinen ja hyväntuulinen mudityttö. Se on treenannut pennusta asti erikoisjälkeä ja hakua, ja saavuttanut molemmista myös koulutustunnuksen. Toisin kuin Veikko, Vinka ei ole hiukkaakaan terävä, mutta puolustushalua silläkin on. Olemattoman terävyyden vuoksi puolustushalu tulee kuitenkin esiin vain hyvin harvoin, tilanteissa, joissa Vinka oikeasti kokee uhkaa (esimerkiksi luonnetestin puolustusosio). Arkielämässä Vinka on ollut nuoresta saakka hyvin helppo, ja kotioloissa se on lähes huomaamaton, mutta yöksi se kömpii hyvin mielellään kainaloon nukkumaan. Harrastuksissa Vinka on aina valmis, ja tekee hommia suurella riemulla. Se palkkautuu hyvin sekä lelulla että ruoalla.
Raymondan Hypnos "Kari"

Saksanpaimenkoira, uros
Syntynyt 28.2.2015
KoiraNet
Working-dog.eu
Isä: IPO3 Xorro vom Smaragdwald
Emä: IPO1 Ida von der Fasanerie2000
Harrastus: IPO1 HK3 BH VEPE VOI3
Kari treenaa pk-hakua, erikoisjälkeä, vepeä ja suojelua
Terveys: Lonkat A/A, kyynärät 1/0, koko selkä terve LTV0, VA0, olat ja polvet terveet. Silmät terveet.
Ei panosteiittia tai muitakaan vaivoja.


Kari on erittäin hyvähermoinen, aktiivinen ja vahva, kaksiviettinen koira, jolla on erinomainen otekäyttäytyminen. Karilla on myös voimakas laumavietti, ja se on erittäin hyvin koulutettavissa ja ohjattavissa olematta kuitenkaan hiukkaakaan turhan herkkä tai pehmeä.

Vieraisiin ihmisiin Kari suhtautuu ystävällisen välinpitämättömästi. Arkielämässä Kari on erittäin helppo ja mukava koira. Se osaa luonnostaan levätä ja rauhoittua levottomissakin ympäristöissä, ja kotona se on erittäin rauhallinen ja tasapainoinen. Karilla on korkea ärsytyskynnys, eikä se ole lainkaan kiinnostunut esimerkiksi lenkillä vastaantulevista koirista, rullaluistelijoista tms. Temperamentiltaan Kari on vilkas, mutta ei hiukkaakaan hektinen. Se suhtautuu asioihin järkevästi ja tyynesti, mutta on tarvittaessa myös hyvin nopea ja täynnä tulta ja tappuraa jos tilanne niin vaatii. Arkielämässä helpoin koira mitä minulla ikinä on ollut, ja harrastuksissa loputtoman innokas ja väsymätön puurtaja.
Tappuran Roima "Roima"

Mudi, uros
Syntynyt 7.5.2017
Isä: FI MVA V-10 HK3 FH1 JK1 BH AD Takkutukan Teräsmies
Emä: FH2 HK1 TK1 BH AD MH Takkutukan Vinka
Harrastus: Roima treenailee hakua, jälkeä ja vesipelastusta
Terveys: Lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, koko selkä terve LTV0 VA0, ei pienintäkään allergista oireilua, kutinoita, ruoka-ainerajoitteita tai muitakaan vaivoja